Θέμα 1 Πανεπιστήμιο Δυτικής Στερεάς - kinetol

Το κίνημα Αιτωλοακαρνάνων είναι μια Εθελοντική Μη Κερδοσκοπική Κίνηση Πολιτών, ανοιχτή σε όλους τους Αιτωλ/νες, χωρίς κοινωνικές ή άλλες διακρίσεις, δεν εξαρτάται από κανέναν κομματικό, κυβερνητικό, κρατικό ή άλλο φορέα, δεν χρηματοδοτείται κρυφά ή φανερά από κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο της Ελλάδας ή της Αλλοδαπής.
Το κίνημά μας έχει στόχο να γίνει μια δεξαμενή σκέψεων, προβληματισμών και ιδεών, για την ανάπτυξη του νομού καθώς και μοχλός πίεσης, προς όλους τους θεσμικούς φορείς, για την επίλυση των προβλημάτων και την υλοποίηση των θέσεων και των προτάσεων μας.
Ενεργοί Πολίτες Αιτωλ/νίας
Κίνημα Αιτωλοακαρνάνων
Μας ενώνουν πολλά! Δε μας χωρίζει τίποτα!
Θέματα που καίνε!
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέμα 1 Πανεπιστήμιο Δυτικής Στερεάς

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ!

Η Αιτωλοακαρνανία είναι από τους μεγαλύτερους νομούς της Ελλάδος σε έκταση αλλά και πληθυσμό. Στην απογραφή του 2011 μετρήθηκαν 209.500 κάτοικοι. Σήμερα με τις μετακινήσεις από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια, ο πληθυσμός της υπολογίζεται κοντά στους 250.000 κατοίκους.
 
Οι όμοροι νομοί, η Λευκάδα με 23.750 κατοίκους, η Φωκίδα με 40.430 κατοίκους και η Ευρυτανία με 20.280 κατοίκους βρίσκονται και αυτοί στην ίδια σχεδόν κατηγορία.
Αν υπολογίσουμε συνολικά τον πληθυσμό και των τεσσάρων νομών, είναι 293.960 άτομα εγγεγραμμένοι που σημαίνει πως στην πραγματικότητα ο πληθυσμός τους, ξεπερνά τις 350.000 άτομα.
 
Έτσι έρχεται το ερώτημα αβίαστα και εύλογα: Δεν δικαιούνται ένα δικό τους Πανεπιστήμιο με έδρα το Αγρίνιο και παραρτήματα στη Λευκάδα, Ευρυτανία και Φωκίδα;
 
Το αίτημα είναι δίκαιο και ώριμο και καλούμε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν και να μάθουμε ποια είναι η θέση τους στην πρότασή μας, για να πράξουμε κι εμείς ανάλογα στις εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019.

Επιστροφή στα θέματα κλικ εδώ


Επιστροφή στο περιεχόμενο