Ιδρυτική - kinetol

Το κίνημα Αιτωλοακαρνάνων είναι μια Εθελοντική Μη Κερδοσκοπική Κίνηση Πολιτών, ανοιχτή σε όλους τους Αιτωλ/νες, χωρίς κοινωνικές ή άλλες διακρίσεις, δεν εξαρτάται από κανέναν κομματικό, κυβερνητικό, κρατικό ή άλλο φορέα, δεν χρηματοδοτείται κρυφά ή φανερά από κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο της Ελλάδας ή της Αλλοδαπής.
Το κίνημά μας έχει στόχο να γίνει μια δεξαμενή σκέψεων, προβληματισμών και ιδεών, για την ανάπτυξη του νομού καθώς και μοχλός πίεσης, προς όλους τους θεσμικούς φορείς, για την επίλυση των προβλημάτων και την υλοποίηση των θέσεων και των προτάσεων μας.
Ενεργοί Πολίτες Αιτωλ/νίας
Κίνημα Αιτωλοακαρνάνων
Μας ενώνουν πολλά! Δε μας χωρίζει τίποτα!
Θέματα που καίνε!
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδρυτική

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
     Εμείς οι κάτωθι υπογράφοντες το παρόν κείμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Κινήματος των Αιτωλ/άνων, είμαστε Ενεργοί Πολίτες που μένουμε στην Αιτωλ/νία, αγαπάμε το νομό και θέλουμε να τον βοηθήσουμε ώστε  να βγει από τον μαρασμό και την απραξία, που εντέχνως κάποιοι της στέρησαν την προοπτική ανάπτυξης είτε με πράξεις είτε με παραλήψεις είτε με αδιαφορία.
     Η Αιτωλ/νία πρέπει να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς, σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες των κατοίκων και των πόρων που μένουν σε αδράνεια.
     Έτσι ιδρύουμε το Κίνημα Αιτωλ/νων, που στόχο έχει να γίνει μια δεξαμενή σκέψεων, προβληματισμών και ιδεών, για την ανάπτυξη του νομού καθώς και μοχλός πίεσης προς όλους τους θεσμικούς φορείς, για την υλοποίηση των θέσεων και των προτάσεών μας.
    Για την επίτευξη των στόχων μας υιοθετούμε τη διενέργεια διαφόρων εκδηλώσεων, παρατάσεων, παρεμβάσεων και ακτιβιστικών ενεργειών  για να αφυπνίσουμε και να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες του νομού, ώστε να συμπαρασταθούν μαζί μας.

ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
     Το Κίνημα Αιτωλοακαρνάνων είναι μια Εθελοντική Μη Κερδοσκοπική Κίνηση πολιτών, ανοιχτή σε όλους, χωρίς κοινωνικές ή άλλες διακρίσεις, δεν εξαρτάται από κανένα κομματικό, κυβερνητικό, κρατικό ή άλλο φορέα, δεν χρηματοδοτείται κρυφά ή φανερά από κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο της Ελλάδας και της Αλλοδαπής.
     Αποτελεί σημείο επαφής πολιτών, οι οποίοι μέσω της εθελοντικής προσφοράς έχουν ως στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των πολιτών σε θέματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής και την ανάδειξη ζητημάτων μέσα από την κοινωνική, οικονομική, οικολογική και την πολιτική τους διάσταση.
     Υιοθετώντας το σύνθημα «Μας ενώνουν πολλά - Δεν μας χωρίζει τίποτα!» και μέσα από επιλεγμένες δράσεις ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να υπερασπιστούμε την ποιότητα του βιοτικού μας επιπέδου και των παρεχόμενων από κάθε φορέα υπηρεσιών που αφορούν τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.
     Τα μέλη του Κινήματος προέρχονται από όλους τους επαγγελματικούς χώρους & κοινωνικές ομάδες και λειτουργούν με βάση την αρχή της ελευθερίας, της ισότητας και της δημοκρατίας.
      Ο σύλλογος απευθύνεται σε κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη/ισσα που θα ήθελε να πάρει μέρος στις πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις του και τον καλεί να γίνει μέλος και ενεργός συνεργάτης του Κινήματος.
Η 9μελής Συντονιστική Επιτροπή
Λάζαρος Τσόλκας, Πρόεδρος
Κυριαζής Φώτης, Αντιπρόεδρος
Καράτσαλος Σπύρος, Γραμματέας
Αναστασόπουλος Βασίλης, Μέλος
Γρίβας Γεώργιος, Μέλος
Καπνιάρης Αγαμέμνων, Μέλος
Καρτέρης Σπύρος, Μέλος
Σαμψώνας Κωνσταντίνος, Μέλος
Φέρρας Γρηγόρης, Μέλος

(για την εγγραφή σου, κάνε κλίκ εδώ)


Επιστροφή στο περιεχόμενο